Sunday, December 18, 2011

My Baby Record Book!!!!

lily sgt happy arini bila masuk2 kereta,suami lily tunjuk sebuah buku yg tertulis My Baby Record Book !!! comel sgt buku tuu....dia cakap ada org bagi hadiah..sape yg bagi?? sepasang couple dua sejoli..hehehe..sorang dari terengganu, sorang dari aloq staq!!... hehehe..mereka ialah fizah dan Ja...sweet sgt budak dua org ni bg adiah ni..hahahah..mmg dlm plan nk beli pon buku ni,tp xsempat nak g..huuu...tgk2 dh dapat..amin....rezeki anak mama ni...hehe..
comel buku ni..saiz dia besar jugak =)

nak tau apa yg ada dgn buku ni?? mai lily nak cite sket....dalam buku ni,ada bahagian utk setiap detik2 manis sebelum, semasa dan selepas kelahiran baby kita..so, dalam ni kita boleh la rekodkan apa2 tentang kita dan baby kita..contohnya jenis makanan yg kita alah, nama yg kita suggest utk anak kita...dan buku ni sgt comel la...rasa mcm baby dlm perot lak yg cakap..hehe..cuba tgk ayat2 dalam buku ni..sweet kan...=)

yang ni kita boleh tulis rekod baby kita masa dia lahir nnt..=) semua ni ada dlm surat beranak nnt...hehhe...

waaa...yg ni best..kita boleh cop tapak tangan dan tapak kaki baby kita nnt..lily nak cop guna cat akrilik!!! hahhah...baru tahan lama sket...lagipon kat umah ni byk sangat warna yg dah lama xguna utk wt keja2 painting ni..hehhe...=p 

1st celebration!! mestila majlis cukur jambul kan....alolo..comel ye..siap leh tulis lagi dia pakai bj pe nnt...boleh jugak tampal gambar kenangan kat bawah tu.nnt dia dah besar, boleh tgk..=)


bagi lily,benda2 ni penting untuk kita simpan sbg rekod ...ye la,anak2 kita boleh la baca bila dia dah besar nnt..biar dia tau pengorbanan mama dan papa semasa membesarkan dia dan menjadi anak yg soleh dan solehah..insyallah...

lily tak mula lg rekod dalam buku ni.insyallah akan mula esok sbb malam ni dah letih..huu...
lily  ada gak rujuk beberapa blog yg best tentang pengalaman dia semasa pregnant dan lahirkan baby...ni link dia...best sgt baca pengalaman dia tau..=) The Alvianto  www.tips-fb.com

1 comment:

syufaa said...

alalalaaa.
tomeynyeeeeeeeeee. :D