Monday, February 7, 2011

Tree Monkey!!

Tree Monkey>>?? monyet atas pokok ke apa?? mungkin pokok itu monyet atau monyet itu pokok..(@ _@)

hai...kembali bersua kita bersama - sama lily!! heee..~ ~ hari ini ,  mdm lily nak cerita pasal satu tempat makan yang sangat best!! okey , tempat ni namanya Tree Monkey..sebab apa nama ini diberikan??sila tanya tuan kedai lah ye...hoho..mungkin sebab kedai dia atas bukit dan dalam hutan!! untuk naik ke restoran ni , kita kena mendaki bukit sket,.ada la dalam 3 - 4 minit dengan berjalan seperti org normal..ehhhe...tapi kalo sape pakai heels or wedges, mmg sakit la..hahahah..lily masa ni pakai wedges..takot je tersungkur..hahha..husband lily lenguh + lelah jugak la dia nak mendaki..hahha..harap je cikgu PJ !!...mungkin letih drive untuk naik kat sini kot...lokasi kedai ni terletak di :

Tropical Spice Garden





Lone Crag Villa, Lot 595 Mukim 2
Jalan Teluk Bahang
11100 Penang

Jungle Dining & Terrace Lounge
pemandangan dia sangat cantik..dari atas , kita dapat tengok laut ..ada hutan..semua semulajadi..ada bunyi cengkerik lagi...Selain tu , tempat ni unik sebab ada beberapa pondok yang dibina di atas pokok la..boleh la nak duduk untuk makan jugak..heheh..romantik tauu...Sekarang lily nak cerita pasal makanan dia lak..Menu utama dia ialah masakan Thai..korang mesti  dah biasa makan masakan thai kat kedai2 dan restoran lain kan??tapi kat sini rasa dia lain sket..lagi sedap..heheh..walaupon kita order dalam kuantiti yang sikit , kita puas hati la!!..menu memang banyak..sampai tak tau nak pilih..hahah...minuman ada macam2 jenis..jus, herba dan coffee..kalao desert pon sedap..=)Pekerja ,semua dari filipina...dan diaorang tak berapa nak paham bahasa melayu kita..kena speaking london lah!! lily minta dia " kerabu mempelam satu! "..pastu dia xpaham..wt muka blurrrr...hahha..

lily dengan husband memang suka cari tempat makan yang best2 even sebulan sekali..banyak lagi tempat yg best lily nak bgtau,cuma lain kali la..hahah..Selain itu , untuk jejaka2 yang nak melamar aweks dia pon sangat sesuai..sangat romantik!! serius wa cakap lu..!! tambah2 kalo malam..alolo..sweet!! siap ada candle light dinner lagi...haa..nanti lily nak cerita lak pasal candle light dinner lily n hazwan masa tengah-tangah panas cintan cintun dulu..restoran yang romantik..kat langkawi..tepi pantai , siap ada cruise lagi...alamak , rindu2!! nanti lily cari gambar tu ek...heheh...psstt...ajak la suami atau boifren makan sini..ehheh...



ni je yang kitaorang order..ni pon kenyang gila..husband siap tambah nasi lagi..haha...harga nasi sepinggan je RM 6.80..ish3..kalo masak sendri ,dapat 2 pinggan nasi goreng...hahah..ni menu yang atas daun apa ntah tu...potongan sangat kemas!!

ASIAN TAPAS (CHOOSE ANY DISHES, SERVED WITH 2 TUMERIC RICE)
8 DISHES / 12 DISHES (MAXIMUM 2 DISHES ON EACH ITEM)

:: SATAY: Grilled marinated chicken skewer
 :: NAM TOK: Beef salad with shallot, chili powder & lime juice 
:: CRISPY HERBS FISH: Deep fried seabass fillet topped with crispy herbs
:: PRAWN SAMBAL: Stir-fried prawn with roasted chili & shrimp paste 
:: SON IN LAW EGG: Deep fried boiled egg topped with tamarind sauce
:: BEEF RENDANG: Red curry beef with kaffir lime & basil leaves
:: TOMKHA SOUP: Creamy chicken soup with galangal & mushroom

orang yang selalu bising masa drive!!=p


tu dia...gambar monkey separuh...

 rock beb!! lama sgt tunggu order..hahha


ni kad dia...cantik la jugak..heehe
ni suasana pada jam 7pm..kitaorg smpai pon jam 6.45pm..padahal bertolak dari umah jam 3pm..bayangkan!!jalan sangat la jemmm....


nampak macam biasa je kan..tapi sedap...mungkin suasana  mempengaruhi selera kita kot..hahhah

 ni diantara decoration dalam restoran ni..restoran ni jenis open tau...tempat makan pon open..tp ada jugak bahagian yang berbumbung...cantik kan kan kan ??ehhehe...
 alaaaaaaaaaaaaa..suker ye lampu ni...FYI , lily memang suka kumpul lampu!kat umah lily banyak lampu sampai ada yang xpasang lagi..hahha..kalo jumpa je yg comey2,mesti nak beli!! geram2!!


antara gifts yang dijual dalam restoran ni..ada shop jugak kat sini..banyak jual herba2 la..=)


okey2!! masa untuk pulang setelah perot membuncit!!

ini je la yang dapat lily ceritakan...kalau ada apa2 pertanyaan , boleh la tanya ye...huhu...lapar2!!!
terima kasih kepada pasangan suami isteri , abang saiful dan kak nadia..diaorg yg bgtau kitaorg tempat ni..kalo ada tempat makan yang best2 lagi , bagitau la..nak p serbu!!!!


p/s : kalo ada salah2 eja tu , sori la..men taip je..hahhahahhaha www.tips-fb.com

1 comment:

Leeya Hezlin said...

cntik la tmpt mkn ni.. :)