Saturday, February 5, 2011

The Ship

Assalammualaikum dan salam sejahtera semua..

Sejak kahwin ni,jarang la nak makan kat luar..hari- hari lily masak..hehe..masak simple je..tapi sodap!hahaha.masuk kereta , tutup sendri la u!!.tiba- tiba semalam rasa nak makan sedap sket..hahah...so , suami lily ajak gi makan kat Batu Feringhi...Kitaorang ada dua pilihan , nak makan di The Ship atau Tree Monkey...erm, jalan sangat- sangat la jem!! nak naik kat atas tu saja amik masa 3 jam kot...kalo hari biasa dalam setengah jam sampai dah!fuh..nak makan punya pasal la..hahha...Sebab kitaorg pergi ni masa hari kedua Chinese New Year!! memamng padan la muka!! padahal selama ni xmau g makan!!suami asyik bising je..tung tang tung tang...hahah..Akhirnya kami telah memilih untuk dinner di The Ship!! The Best Steak In Town gitu,..makan dalam kapal besar..Ramai jugak orang..kebanyakkannya kaum cina la sbb diaorang makan besar! mmg besar la..hahha...sampai uncle sebelah tu terbeliak bijik mata yang sepet tu masa dapat bil..heheh...nasib la , sapa suruh ko bawak kat tempat mahal..mmg beratus- ratus la bil ko walaupon makan 5-6 orang..hahha..ke beribu??sbb tgk makan banyak sangat !!..hehe.. Kitaorang pulak makan yang dinner set  ..siap dapat hadiah lagi..hehee...


inilah makanan saya untuk malam itu...meat 70% done..lily mmg suka steak separuh masak..haha..husband lily xsuka..dia suka 100% done..


AUSTRALIAN CHARBROILED RIB EYE STEAK  

A tender and succulent steak served with prime vegetables, corn on cob, baked potato and a bowl of salad









haaa..ni pulak sangat sedap!! escargo..rasa macam mushroom, manis2 sket..masam2 sket...ada 6 ekor..amik la sorang 3..ahaha..
ESCARGO BOURGUINNOE



masa untuk makan!! lily order jus honey drew..huishh..tgk makanan ni terliur lak..mcm nk g makan lagi!!
=p

kepit -kepit la escargo tu untuk amik isi dia...escargo ni dia rebus dulu, pastu bakar..past bakar , dia letak sos yang sedap tu...


ini suami saya..menghabiskan SRI LANKA CRABMEAT & SWEET CORN SOUP...sangat marvuloss!!


tadaaaa!! dapat hadiah dari The Ship!! suprise kot..hahah..tq2!! 


pelayan dia mmg comel...baju semua macam armada kapal la..decoration dia pon not bad...semua antik!!toilet pon cantek! 


ni masa tunggu makanan suami! mula2 dia cakap xnak makan..tgk2 nak makan lak...tggu la order dia sampaiii...

 jeng2!! dah sampai....nama makanan ni plak  GRILLED TIGER PREMIUM PRAWN! 
ada udang besar n steak lagi..berbaloi yg ni..haha


  ni lepas dah makan...depan restoran The Ship..kalau nak tau info tentang restoran ni..klik sini...
dia ada bgtau la cawangan2 n menu dia...



ok..berposing depan baby GT kitaorang jap...mama bawak jalan2..baby duduk kat tempat parking je la..heheh..

sekali lagi gambar makan..haah..masa ni mak lily call..dia tanya kat mana dan marah sebab lily xmasak je kat umah!! uwaa....sekali sekali nak rest jugak..sob3...

Baiklah..dah abis perkenalkan Restoran The Ship..The Best Steak In Town..boleh la cuba ye sebab berbaloi jugak ...lily bagi 5 bintang...kalau dibandingkan Victoria Station dengan The Ship , sini murah sket kot..=)
                                                            selamat menjamu selera! www.tips-fb.com

2 comments:

izzah said...

wahhh..melelh air liur i..
;)

PeNgEmiS dUniA said...

awak nak tny , makanan die semua mmg konfirm halal ye ? saya ingt xhalal ke ape , kalo dah knfirm halal leh la g ! wee