Sunday, September 26, 2010

persiapan perkahwinan lily!!

hai..kali ni lily nak cerita pasal persiapan yang telah dijalankan untuk menyempurnakan majlis kahwin lily dan hazwan pada 23 December 2010 ( langkawi ) , dan 25 December 2010 ( alor star )...

erm , aritu lily dan hazwan ada beli kain kat JAkel Alor Star untuk buat baju nikah...mula - mula tu ingat nak recycle je baju nikah akak ..tp bila test , xmuat lak..hahah..im too small la!!..so , kalo nak sewa pon macam tak best lak sebab badan lily kecik..pastu nak kena alter lagi..jadi tak cantik nnt..huuhu..tak nak r!! huhu..so , lily pilih warna cream choc utk baju nnt..lily beli kain jenis chiffon beads...murah la jugak sebab dpat 2meter kain chiffon beads dan 8 1/2 meter kain satin... erm , semua RM 500 termasuk sampin untuk hazwan...yang best ye , kat sini leh men tawar menawar lak..heheh..kalo tak harga asal RM 530 kot...tp leh lak nego harga..bagus2..itu yang saya mahu!!hehe...


tempat mmg cantik...:)

lepas dah beli kain untuk baju nikah ...lily g booking pelamin untuk majlis kat langkawi...erm , nak buat tema english style...putih , pink n baby blue..ok x?hehhe...nak bunga ros banyak2!!...set pelamin semua RM 1600 termasuk hiasan bilik , meja makan mengadap , make up ...murah kan?ni lily amik dengan orang yang dulu kak yan tempah untuk majlis dia...

ha..ni la mak andam lily nanti..kuzie nama dia...pandai dia make up!
leh klik sini kalo nak berkenalan..hehehe...kuzie butik pengantin( fb )

contoh PELAMIN yang diimpikan.....nak macam ni la...Kuzie , nnt buat kat lily macam ni tau...
(pic dari google )




ni la yg lily nak ...tema putih,..wahhh..xsabar ye!!heheh...
telompat2 kalo g kedai pengantin...

ok2...nnt lily sambung ek cite pasal baju la , hantaran , pelamin pihak lelaki dan macam- macam lagi....

mood : tak sabar tunggu bulan 12 ni...hahahha





www.tips-fb.com

4 comments:

Mr Daha said...

Waa.. bestnyer.. jangan lupe jemput ye. =D

::[ misslily ]:: said...

mesti la jemput..jgn xmai lak!
: )

::..mis♥nana..:: said...

amboii...meriahnyerr dye kawen...nk ganti anak naza yee...hihiii..

norehan kamsiah said...

cantinya lily....
mesti meriah majlis lily nanti...
tahniah ye lily...